Verkoel en verwarm uw woning met: Airconditioning

Koelen en verwarmen

Ga tot 70% van het
gas af

Stap over op een gasvrije verwarmingsoplossing met behulp van een airconditioningssysteem. Moderne airco’s zijn niet alleen effectieve koelapparaten, maar kunnen ook dienen als warmtepompen. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en kunnen deze binnen vrijgeven, waardoor je op een efficiënte manier je woning kunt verwarmen zonder afhankelijk te zijn van aardgas.

Waarom een airco?

Voordelen van een airco

Temperatuurregeling:
Een airconditioningsysteem biedt effectieve controle over de binnentemperatuur, waardoor het comfortabel blijft, vooral tijdens warme zomers. Dit zorgt voor een aangename leef- of werkomgeving, en het vermijdt ongemakken zoals overmatig zweten en hitte-gerelateerde stress.

Luchtkwaliteit:
Moderne airconditioners zijn vaak uitgerust met luchtfilters die de luchtkwaliteit verbeteren door stof, allergenen en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit is vooral gunstig voor mensen met allergieën of astma, omdat het de hoeveelheid zwevende deeltjes in de lucht vermindert.

Efficiënt energiegebruik:
Nieuwere modellen van airconditioners zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie, waardoor ze zowel effectief zijn in het koelen van ruimtes als milieuvriendelijker. Deze systemen gebruiken geavanceerde technologieën om het energieverbruik te optimaliseren, wat resulteert in lagere energiekosten en verminderde ecologische impact.

Stap 1
We maken een afspraak voor kennismaking online of op locatie.
Stap 2
We bespreken samen de mogelijkheden en natuurlijk uw wens.
Stap 3
We voeren een technische schouw uit en stellen de offerte op.
Stap 4
Is alles naar wens? Dan plannen we de installatie.
Merken

Ontdek onze uitgebreide selectie airconditioners, waarbij we drie aantrekkelijke varianten aanbieden om aan verschillende behoeften te voldoen.

Haier Airconditioner – Prijs Kwaliteit Model :
Voor wie op zoek is naar een betaalbare oplossing zonder concessies te doen aan kwaliteit, is de Haier airconditioner een uitstekende keuze. Dit model combineert betaalbaarheid met prestaties en voorziet in alle basisbehoeften voor effectieve klimaatbeheersing. Met Haier geniet je van een comfortabele binnenomgeving zonder de bank te breken.

Daikin Airconditioner – Gerenommeerd Kwaliteitsmerk:
Voor wie zoekt naar topkwaliteit en betrouwbaarheid, presenteren wij de Daikin airconditioner. Als een gerenommeerd merk op het gebied van klimaatbeheersing staat Daikin bekend om zijn geavanceerde technologie, duurzaamheid en betrouwbare prestaties. Investeer in Daikin voor een premium airconditioningsysteem dat zorgt voor ultiem comfort en gemoedsrust.

Mitsubishi Airconditioner – Bekende Favoriet:
Ons advies gaat uit naar airconditioning van Mitsubishi Heavy Industries. Mitsubishi is een Japans merk die we kennen van meerdere merken waaronder de auto. Ook is het bedrijf toonaangevend in deze branche aangezien het staat voor kwaliteit, zekerheid en een gunstig prijskaartje. De airco komt met de standen die je nodig hebt en is erg energiezuinig. 

Wist je dat ...

Wij de airco binnen 4 weken installeren

Uw mening telt

Ervaringen van onze klanten

Top communicatie en service
Eric, 10 panelen
Lees verder
Monteurs Sam en Mike, top monteurs en in erg fijn in de omgang. Denken mee in het plaatsen van de panelen en werken lekker door. Ook met het kantoor goede ervaringen. Vanaf het eerste bezoek van Ramon Huinink, tot het plaatsen erg tevreden.
Zeer goede ervaring - ik kan Green Planet Energy van harte aanbevelen!
Frank, 8 panelen
Lees verder
Fijn dat Green Planet Energy langs kwam om de mogelijkheden te bespreken en de situatie te bekijken alvorens een offerte te maken. Communicatie over de offerte en de order verliep goed en makkelijk. De installatie werd supersnel uitgevoerd door ervaren en aardige installateurs. Alles bij elkaar een zeer goede ervaring en ik ben erg tevreden. Een fijn bedrijf om zaken mee te doen!
Zeer goede ervaring met dit bedrijf, betrouwbaar, eerlijk en prijs concurrerend
Nico, 8 panelen
Lees verder
Zeer goede ervaring, komt afspraken na, maakt gebruik van gediplomeerde en gecertificeerde installateurs die na plaatsing goede uitleg geven, zijn zeer concurrerend in de markt. Kortom gewoon een goed bedrijf die niet met cowboys in zee gaan
Van het begin tot het eind gewoon goed
Diana, 8 panelen
Lees verder
Professioneel bedrijf, duidelijke uitleg gekregen van Matt. De installatie werd door Mike en Sam gedaan, aardige mannen die ook duidelijk vertelde wat ze deden. Netjes gewerkt! Netjes een mail met de gegevens die je nodig hebt om je panelen te registeren, dit geldt ook voor de installatie van de app. Al met al tevreden, allemaal hele vriendelijke mensen!
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Een airconditioner werkt door warme lucht uit een ruimte te halen, deze te koelen door middel van een koelvloeistof, en vervolgens de gekoelde lucht terug in de ruimte te blazen.

De belangrijkste types zijn raamairco’s, draagbare airco’s, split-systemen en centrale airconditioningssystemen.

Raadpleeg de installatiehandleiding van de specifieke airconditioner, maar over het algemeen wordt een raamairco in een geschikt raam geplaatst en stevig bevestigd.

De kosten variëren sterk afhankelijk van het type airconditioner, de capaciteit en het merk. Voor een raamairco kan dit bijvoorbeeld variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Regelmatig filters reinigen/vervangen, controle op lekkages, en jaarlijkse professionele inspectie zijn belangrijk voor het onderhoud van een airconditioner.

Het energieverbruik varieert afhankelijk van het type en de grootte van de airconditioner, maar ze kunnen behoorlijk wat energie verbruiken. Nieuwere modellen zijn echter vaak energiezuiniger.

Houd deuren en ramen gesloten wanneer de airconditioner aan staat, stel de thermostaat op een comfortabele maar niet te lage temperatuur in, en gebruik energiebesparende instellingen indien beschikbaar.

De capaciteit wordt meestal uitgedrukt in BTU (British Thermal Units) per uur. Factoren zoals de grootte van de ruimte, isolatie en lokale klimatologische omstandigheden beïnvloeden de benodigde capaciteit.

Dit kan variëren afhankelijk van het merk, het gebruik en de mate van onderhoud, maar de meeste airconditioners gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Sommige kleine problemen kunnen mogelijk zelf worden opgelost, maar voor complexe problemen of reparaties wordt aanbevolen een professionele monteur in te schakelen.

Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van filters en het laten uitvoeren van professionele inspecties, kan de levensduur van een airconditioner verlengen.

Mits goed onderhouden en correct gebruikt, kan een airconditioner ’s nachts veilig worden gebruikt. Zorg er wel voor dat er geen obstakels zijn die de luchtstroom belemmeren.

Een goed onderhouden airconditioner kan de luchtkwaliteit verbeteren door de lucht te filteren en vochtigheid te reguleren, maar een slecht onderhouden airconditioner kan juist de luchtkwaliteit verslechteren.

Sommige airconditioners, zoals omkeerbare warmtepomp-systemen, kunnen ook verwarmen door de warmtepomp om te keren en warmte naar binnen te brengen in plaats van naar buiten.

Er zijn enkele milieuvriendelijke alternatieven, zoals verdampingskoeling en passieve koelsystemen, maar deze zijn mogelijk niet geschikt voor alle klimatologische omstandigheden of ruimtes.

Wist je dat ...

Wij combi-deals hebben met zonnepanelen

Ga stapsgewijs van het gas af met airconditioning

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

"*" geeft vereiste velden aan