Hybride warmtepomp

De hybride oplossing, waarbij een warmtepomp wordt gecombineerd met een cv-ketel, zorgt voor efficiënte verwarming in je huis.

De cv-ketel blijft verantwoordelijk voor het leveren van warm water voor de kranen en douches, en springt alleen bij wanneer de buitentemperaturen te laag worden voor de warmtepomp om effectief te werken. Deze opstelling kan het gasverbruik aanzienlijk verminderen, mogelijk tot wel 81%.

Van alle soorten warmtepompen is de hybride versie een relatief betaalbare keuze. Het biedt aanzienlijke gasbesparingen, zelfs in oudere woningen, zonder comfort in te leveren. Het is echter belangrijk om op te merken dat een gasaansluiting nog steeds noodzakelijk is voor deze opstelling.

Voordelen

  • Behoud van het vertrouwde comfort
  • Een betaalbare investering
  • Passend voor vrijwel alle woningen gebouwd na 1970
  • Neemt beperkte ruimte in beslag

Nadeel

  • Blijf gedeeltelijk op gas

All-electric ready warmtepomp

Bespaar 81% op je gasvebruik

Met een all-electric ready warmtepomp start je met een hybride systeem, maar met een belangrijk verschil. Bij deze installatie wordt al rekening gehouden met de overgang naar volledige gasvrijheid in de toekomst. Dit betekent dat er een krachtigere warmtepomp wordt geïnstalleerd, waardoor je uiteindelijk ook zonder gas kunt verwarmen met dezelfde unit.

De beslissing om volledig van gas af te stappen ligt bij jou. Hierdoor kun je later investeren in de verbetering van isolatie en het verwarmingssysteem van je huis om deze overgang mogelijk te maken. Op dat moment installeren we een boilervat voor de warmwatervoorziening Dit betreft de douche & kraan.

Voordelen

  • Onmiddellijk toereikend vermogen voor een gasvrije overstap
  • Eerste stap naar volledig elektrisch
  • Compact van formaat
  • Optimale gasreductie voor verwarming
  • Aanzienlijk voordeliger dan een volledig elektrische oplossing

Nadeel

  • Duurder dan ‘’normale’’ hybride warmtepomp.

All-electric warmtepomp

Bespaar 81% op je gasvebruik

Met een all-electric warmtepomp maak je de overstap naar volledig elektrische verwarming. Dit betekent dat je geen gebruik meer maakt van gas. Zowel je verwarming als je warmwater worden door de warmtepomp verzorgd, waarbij een boilervat de rol van de cv-ketel overneemt voor het leveren van warm water.

Een goed geïsoleerde woning en een lage temperatuur verwarmingssysteem zijn essentieel om efficiënt te kunnen verwarmen met een all-electric warmtepomp. Hoewel de initiële investering groter is dan bij een hybride warmtepomp, ben je met een all-electric warmtepomp volledig klaar voor de toekomst, waarin gas steeds minder prominent aanwezig zal zijn.

Voordelen

  • Volledig gasloos
  • Bespaart maximaal op uw gasrekening
  • Binnen minder geluid dan CV

Nadeel

  • Toepasbaar in nieuwbouwwoningen of woningen die volledig zijn geïsoleerd.
Wist je dat ...

… Wij enkel werken met grote merken

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp combineert twee verschillende verwarmingssystemen: een warmtepomp en een traditionele cv-ketel. De warmtepomp gebruikt hernieuwbare energiebronnen, zoals warmte uit de buitenlucht of de grond, om warmte te genereren. De cv-ketel springt bij wanneer extra warmte nodig is, bijvoorbeeld op koude dagen of wanneer er veel warm water wordt gevraagd.

Enkele voordelen zijn: lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot, verhoogd comfort en minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Een hybride warmtepomp werkt samen met een traditionele cv-ketel, terwijl een volledig elektrische warmtepomp geen gebruik maakt van gas en alleen elektriciteit gebruikt om te verwarmen.

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw huis, isolatiegraad, beschikbare ruimte voor installatie en uw energiebehoeften. Een gekwalificeerde installateur kan een geschiktheidsbeoordeling uitvoeren.

Dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke situatie, maar gemiddeld kunnen huiseigenaren aanzienlijke besparingen verwachten, vooral als ze momenteel een oudere, minder efficiënte verwarmingsinstallatie hebben.

Nee, een hybride warmtepomp kan meestal worden geïnstalleerd als aanvulling op uw bestaande verwarmingssysteem.

Over het algemeen vereisen hybride warmtepompen regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van filters en het controleren van de werking van de componenten. Het is raadzaam om een ​​onderhoudscontract af te sluiten bij een gekwalificeerde installateur.

Moderne hybride warmtepompen zijn over het algemeen ontworpen om weinig geluid te produceren, maar dit kan variëren afhankelijk van het merk en model. Een professionele installatie kan helpen om geluidsoverlast tot een minimum te beperken.

Ja, een hybride warmtepomp kan zowel ruimteverwarming als warm water leveren, maar de mate waarin dit mogelijk is, kan variëren afhankelijk van de grootte van uw huis en het warmwaterverbruik.

Factoren zoals de buitentemperatuur, isolatiekwaliteit van uw huis, instellingen van de warmtepomp en regelmatig onderhoud kunnen allemaal van invloed zijn op de efficiëntie

Ja, hybride warmtepompen verminderen de uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen omdat ze gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen.

Enkele mogelijke nadelen zijn initiële installatiekosten, afhankelijkheid van elektriciteit en mogelijke beperkingen bij extreem koude temperaturen.

De terugverdientijd varieert afhankelijk van factoren zoals energieprijzen, installatiekosten, subsidiebedragen en uw energieverbruik, maar kan over het algemeen variëren van enkele jaren tot een decennium.

Installatievereisten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de warmtepomp, maar over het algemeen moeten er voldoende ruimte zijn voor de installatie van zowel de binnen- als de buitenunit, en moet uw elektrisch systeem geschikt zijn voor de extra belasting. Het is raadzaam om een ​​professionele installateur te raadplegen voor advies op maat.

Interesse in een warmtepomp?

Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte!

"*" geeft vereiste velden aan